Dudu Melek ER, ICF Planının Yaygınlaştırılması

Türkiye'deki ilgili paydaşların aktif katılımına odaklanan strateji ve faaliyetlerin yaygınlaştırılması.

  1. ÇORUM RAM, gelişimsel güçlük yaşayan öğrencilerin özel eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesinde farkındalık yaratmak amacıyla ICF'den destek talep etti.

Bu içerikte: İlkokul, ortaokul ve lise müdürleri ile RAM çalışanlarından oluşan bir grupla Aralık 2023'te Çorum'da yüz yüze toplantı gerçekleştirildi.

Katılıma ilişkin verilen proje örnekleri ve açıklamalar katılımcılar tarafından uygulanabilir ve gerekli olarak değerlendirildi. Ancak yasal düzenlemenin gerekliliği vurgulandı.

 

  1. MEB Özel Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürlüğü

Genel merkez, profesyonelleri proje hakkında bilgi vermeye davet etti. Proje kapsamı ve özel gereksinimli çocukların katılıma dayalı değerlendirilmesi konusunda Genel Müdürlük personeli ile görüş alışverişinde bulunuldu. Katılım temelli değerlendirme ve planlamanın mevzuatta yer alması gerektiği yönünde görüş ortaya çıktı.

 

  1. Serebral Palsili Çocuklar Derneği

Serebral Palsili Çocuklar Derneği'nin daveti üzerine 19 profesyonelin katıldığı eğitim ve eğitim sonrası oturumda ICF ve katılım konuları ele alındı. Özellikle dernek yönetimi ve CP katılımcıları ICF’nin katılım odaklı yaklaşımının sahaya getireceği zenginliği önemsediklerini belirttiler.

 

  1. AKP Genel Merkezi

Serebral Palsili Çocuklar Derneği öncülüğünde eski ASSB ve AKP danışmanı Jülide Sarıeroğlu ile ICF'nin sahada kullanımına ilişkin ICF ile toplantı gerçekleştirildi. ICF'nin mevzuatta yer alması için bir ön toplantı ve eylem planı oluşturulması konusunda mutabakata varıldı.

 

5) ÖZDER (Özel Eğitimciler Derneği)

ÖZDER (Özel Eğitimciler Derneği) ile ICF ve katılım odaklı hizmetler konusunda yürütülen çalışmada, derneğe üye özel eğitim öğretmenleri ve ailelerle yapılan toplantıda proje çıktıları tartışıldı.

All Documents Public Domain / Creative Commons
Attribution 4.0 International CC BY 4.0
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode